Barcelona: Tips voor een terugkeer naar de Spaanse wereldstad

Ben je al vaker in Barcelona geweest en ben je inmiddels uitgekeken op hotspots als de Sagrada Família en Park Güell? Verdiep je dan eens in de andere kanten van deze Spaanse wereldstad. Een paar suggesties:

1. Geniet van het strand
Eén van de redenen waarom Barcelona uniek is in het uitgebreide aanbod aan bestemmingen voor stedentrips, is toch wel het strand. Weliswaar volledig kunstmatig aangelegd in de jaren ’90, maar niet veel andere Europese steden bieden naast de voordelen van een stad ook de gezelligheid en ontspanning van een strand. Gooi het drukke sightseeing schema dus overboord en geniet van de zon, de zee en het strand! Of het nou is om op het terras bij te komen na een dagje sightseeing, te flaneren langs het ruim 4 kilometer lange strand of optimaal te relaxen in het zand, het kan er allemaal.

Het strand van Barcelona met in de verte het opvallende W Hotel
Het strand van Barcelona met in de verte het opvallende W Hotel

2. Beklim Tibidabo
Ben je klaar met relaxen of heb je even genoeg van de drukte van de stad? Dan is Tibidabo dé bestemming voor jou. De 512 meter hoge berg biedt een indrukwekkend uitzicht over Barcelona en de top is onder andere eenvoudig te bereiken per bus. Nog mooier is echter een wandeling naar de top die je onder andere kunt starten vanaf treinstation Baixador de Vallvidrera. Vanuit daar wandel je door de schitterende bossen van ‘Parc de Collserola’ naar de top, waarna een bezoek aan de Sagrat Cor kerk in combinatie met het uitzicht over de stad voelt als een bijzondere beloning voor een indrukwekkende hike.

Het uitzicht vanaf Tibidabo, Barcelona
Het uitzicht vanaf Tibidabo, Barcelona
Iglesia del Sagrat Cor
Iglesia del Sagrat Cor

3. Geniet van het eten & drinken
Of het nou is na een dagje relaxen aan het strand of een dagje hiken naar Tibidabo, Barcelona biedt je alle mogelijkheden om je dag goed af te sluiten. Neem daar dan zeker ook de tijd voor. Bevind je je bijvoorbeeld (toch) in de buurt van de Sagrada Família geniet dan van heerlijke tapas in combinatie met de lekkerste cocktails in bar (en concept store) Jaime Beriestain. Zit je meer in de buurt van het strand? Probeer dan onder het genot van een overheerlijke ‘vermuth’ de tapas van restaurant Bormuth maar eens te weerstaan of bestel je tapas onder het genot van een goede wijn in Gastrobar Elsa y Fred.

Bar & Restaurant Bormuth
Bar & Restaurant Bormuth, Barcelona
Bar & Restaurant Bormuth
Bar & Restaurant Bormuth, Barcelona

4. Beleef een evenement
Een laatste manier die zeker aan te raden is om Barcelona eens anders te ervaren, is door een evenement bij te wonen. In mijn geval werd dat de Garmin Barcelona Triathlon 2014 waar ik een goede vriendin ging aanmoedigen, maar het kan natuurlijk van alles zijn: een concert, een beurs, een festival, feestdagen, etcetera. Het is de sfeer van zo’n soort evenement die je het gevoel geeft dat je helemaal thuishoort in een stad als Barcelona en geef toe, wie wil daar nou niet thuishoren?

Garmin Barcelona Triathlon 2014
Garmin Barcelona Triathlon 2014

Ben jij al vaker in Barcelona geweest? Wat zijn jouw tips voor als je de bekendste highlights wel vaak genoeg gezien hebt?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *