5 tips: Wat te doen op Mallorca? Meer dan alleen zon, zee, strand!

Een eiland als Mallorca is voor velen een geliefde bestemming als het gaat om zon, zee, strand. Ideaal, zo dicht bij huis. Maar het eiland biedt meer dan dat en daarom zet ik graag een aantal tips voor je op een rij. Wat te doen op Mallorca?

Wandel door Mondragó Mallorca

Nationaal park Mondragó Mallorca in het zuidoosten van Mallorca staat bekend om de bijna tropisch aandoende witte stranden en baaien, omringd door ruwe rotspartijen en hoge kliffen. Het park biedt volop ruimte om te relaxen. Wil je die ontspanning afwisselen met wat inspanning dan biedt het park vijf (korte) wandelroutes langs de kliffen, over de stranden en door de omliggende bossen. Sla Playa de s’Amarador zeker niet over. Dit strand wordt gezien als één van de mooiste stranden van Mallorca (en zelfs Europa als je de folders mag geloven).

Wat te doen op Mallorca: Mondragó Mallorca, Spanje

Dwaal door Palma de Mallorca

Ben je op zoek naar wat meer entertainment? Breng dan zeker een bezoek aan Palma de Mallorca. Dit kleinere zusje van Barcelona biedt je met gemak genoeg te zien en doen voor een of meerdere dagen. Dwaal heerlijk doelloos door de smalle straatjes van het centrum of bezoek de Catedral de Mallorca. Maar liefst 400 jaar werd er gebouwd aan deze kathedraal met een interieur dat deels werd bepaald door Antoni Gaudí. Vanaf het plateau waar de kathedraal op werd gebouwd, heb je tevens een mooi uitzicht over de baai van Palma met in de verte de haven van de hoofdstad.

Wat te doen op Mallorca: Palma de Mallorca, Spanje

Neem de trein van Palma naar Sóller

De historische ‘Ferrocarril de Sóller’ rijdt al sinds 1912 en brengt je van de hoofdstad naar Sóller. Al jaren is de trein vooral een toeristische attractie, maar een die je zeker niet wilt overslaan. In ongeveer een uur rijdt de trein 27 kilometer door de Serra de Tramuntana en de vallei van Sollér. Vanuit Sóller neem je vervolgens de tram naar Port Sóller waar je in een bijna afgesloten baai kunt genieten van het strand en de gezellige boulevard. Tip: De trein vertrekt vanaf het speciale Ferrocarril station op enkele tientallen meters verwijderd van het Estació Intermodal aan Placa d’Espanya.

Wat te doen op Mallorca: Port Sóller. Mallorca, Spanje

Staar vanaf santuari de San Salvador

Voor een 360 graden beeld van Mallorca is santuari de San Salvador een absolute aanrader. Vanaf 500 meter hoogte kijk je bij helder weer uit over het grootste deel van het Spaanse eiland. Het op de berg gelegen klooster is met zijn kitsche interieur en lichtshow voor 2 euro wellicht niet de meest interessante bezienswaardigheid, maar het uitzicht is de klim de berg op absoluut de moeite waard. Een klim die door echte die hards lopend of zelfs per racefiets wordt afgelegd, maar voor de meesten (inclusief mijzelf) is de auto wellicht een beter alternatief.

Wat te doen op Mallorca: santuari de San Salvador, Mallorca, Spanje

Bewonder Caló des Moro

Parkeer de auto op Carrer des Caló des Moro en wandel vanuit daar via de trappen naar beneden om bij het fotogenieke strand te komen. Een strand dat in het hoogseizoen wordt bezocht door vele toeristen, maar je in het laagseizoen even het gevoel geeft dat je een verborgen parel hebt ontdekt. De bewoners in de buurt proberen toeristen af te schrikken door omliggende wegen ‘privado’ te noemen, maar niets is minder waar. Trek je daar dus niets van aan en neem een frisse duik in het helderblauwe water tussen de hoge kliffen van Caló des Moro.

Wat te doen op Mallorca: Caló des Moro, Mallorca, Spanje

Heb jij meer tips over wat te doen op Mallorca? Reageer hieronder en deel ze vooral met mij en anderen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *