Tips voor een weekendje Maastricht

Heb je plannen om naar Maastricht te gaan en zoek je tips voor een hotel, lunchtent of bezienswaardigheden? Dan heb ik wel een paar fijne tips voor je!

Voor mijn verjaardag werd ik vorige maand verrast met twee dagen Maastricht en daar heb ik van genoten! Inclusief heerlijk eten, een romantische zonsondergang en onderweg nog even een bucketlist dingetje kunnen afstrepen ook. Benieuwd waar ik zoal was?

Hotel St. Martenslane Maastricht

Hotel in Maastricht

Om te beginnen checkten we in bij een superleuk hotel: St. Martenslane. Een hip hotel met hele ruime kamers en een design interieur gebaseerd op de ambachtelijke geschiedenis van de straat. Het hotel ligt nét buiten het centrum in Wyck (spreek uit als Wiek), een van de meest charmante wijken van de stad. Vlakbij het station en tussen de historische panden, lokale ondernemers en knusse winkels en café’s.

Hotel St. Martenslane Maastricht

Ontbijt of lunch in Wyck

Ben je op zoek naar een fijne plek voor een ontbijt, lunch of borrel? Neem dan zeker eens een kijkje bij Van Wijck. Ons beviel deze fijne tent zo goed dat we er maar liefst twee keer kwamen in twee dagen. Voor een heerlijke lunch (avocado uit de oven & eggs benedict!) en later nog eens voor een indrukwekkend stuk red velvet cake en uiteraard een Limburgse vlaai. Die mag je niet overslaan.

Van Wijck in Wyck
Avocado uit de oven bij van Wijck
Van Wijck

Zonsondergang op de Sint-Pietersberg

Ten zuiden van Maastricht vind je de Sint-Pietersberg. Een mooie plek voor een fijne wandeling of een picknick met uitzicht op de stad én.. de zonsondergang! Vanaf de westkant, in de buurt van Fort Sint Pieter, heb je een schitterend uitzicht over het Jekerdal. Wij namen een Pokébowl mee vanuit het centrum en nestelden ons met het eten en een fijne wijn op de westkant van de heuvel. Toegegeven, je bent er waarschijnlijk niet de enige, maar dat maakt het uitzicht niet minder mooi!

Bucketlist in Maastricht

Zoals gezegd werd er in twee dagen Maastricht ook nog iets van mijn bucketlist gestreept. De aanleiding van mijn verjaardagsverrassing: een bezoek aan Boekhandel Dominicanen. Een boekhandel?! Ja, als boekenfan kun je mij heel blij maken met zo’n bezoek. Uren rondstruinen in de mooiste boekhandels maakt mij heel gelukkig. Maar goed boekhandels genoeg in Nederland, dus daarvoor hoef je niet helemaal naar Maastricht zou je denken. Nou, wel dus, want Boekhandel Dominicanen is gevestigd in een 13e eeuwse kloosterkerk! En dat maakt dat Boekhandel Dominicanen in menig lijstje verschijnt van mooiste boekenwinkels van Europa, en terecht.

Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *