5 x de fijnste koffietenten in Utrecht

Heb je zin om in eigen land weer eens een stedentrip te doen? Dan is Utrecht daar uitermate geschikt voor. En zo’n tripje is natuurlijk pas compleet als er heerlijk gegeten en gedronken kan worden bij de leukste plekjes van de stad. Daarom hierbij de vijf fijnste koffietenten in Utrecht!

Het Muzieklokaal

Fijne muziek, goede koffie én misschien wel de lekkerste taarten van Utrecht. Wat wil je nog meer? Als eerste klassieke proeflokaal van Nederland is Het Muzieklokaal een plek die je zeker niet mag missen. Een klein stukje lopen vanaf de Oudegracht, maar helemaal de moeite waard als je je vervolgens onderdompelt in (toegankelijke) klassieke muziek onder het genot van al het lekkers dat ze te bieden hebben. En als je geluk hebt pak je meteen even een live optreden mee!

Het Muzieklokaal | Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht

Koffietenten in Utrecht: Anne&Max
Foto: Anne&Max

Anne&Max

Bij Anne&Max kun je de hele dag terecht voor ontbijt, brunch, lunch of een borrel en uit ervaring: de high tea is een aanrader! Je vindt Anne&Max op het Domkwartier, niet ver van (je raadt het al) de beroemde Dom. Die mag (en kan) je natuurlijk sowieso niet missen tijdens je bezoek dus dit is de perfecte combinatie!

Anne&Max | Donkere Gaard 4, Utrecht

The Village Coffee & Music

In de Voorstraat vind je een favoriet van velen: The Village. Dé plek voor echt goede koffie, eventueel af te maken met een overheerlijk taartje of een fijne koek erbij. Heb je nog veel andere spots op je lijstje staan tijdens je rondje Domstad? Neem dan je koffie to go en slenter rustig door de straten.

The Village | Voorstraat 44 – 46, Utrecht

Koffietenten in Utrecht: TEDS.
Foto: TEDS.

TEDS.

Aan de Oudegracht niet ver van de Dom vind je TEDS Utrecht in een historisch pand met werfkelders en terras aan het water. De perfecte plek om wat te drinken (inclusief cocktails!), maar vooral ook te eten, want ze staan bekend om hun ‘all day brunch’. Geniet dus op elk willekeurig tijdstip van de lekkerste bananenpannenkoeken met Nutella, wentelteefjes met bacon en maple syrup, de Philly cheesteak of mijn persoonlijke favoriet: de Chicken Avocado Sandwich.

TEDS. | Lichte Gaard 8, Utrecht

Lewis Book Café

Heb je zoveel meters gemaakt dat je wel even toe bent aan een langere break? Plof dan lekker neer bij Lewis Book Café. Beneden vind je daar namelijk comfortabele fauteuils om heerlijk in weg te zakken, terwijl je geniet van een fijne koffie. En de tent doet uiteraard zijn naam eer aan: je vindt er tevens een boekenkast met heel veel leesvoer.

Lewis Book Café | Achter Clarenburg 39, Utrecht

Koffietenten in Utrecht: Lewis Book Café
Foto: Lewis Book Café

Zijn we nog fijne koffietenten in Utrecht vergeten? Laat het dan vooral weten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *