Het regenwoud in Taman Negara

Maleisië deel 2 – lees meer over Kuala Lumpur en Cameron Highlands)

Na 1,5 dag in Kuala Lumpur is het tijd voor wat anders. Het wordt een complete transformatie van stad naar jungle, maar ‘gelukkig’ hebben we negen uur reistijd om aan het idee te wennen..

Bus & boot naar Taman Negara
Vanuit KL vertrekken we ’s ochtends om in vier uur per bus naar Jerantut te reizen. Daar hebben we een uur tussenstop die we deels vullen met lunchen en deels met een sprintje richting pinautomaat aan de andere kant van het dorp, omdat er in de jungle geen geld uit de muur te halen valt. Om half twee vertrekt bus twee richting de boot die ons vervolgens na wat vertraging in 3,5 uur naar Taman Negara brengt. Een lange zit op een te dun kussentje, met als resultaat houten billen, maar wel een mooie tocht over een brede rivier omringd door groen.

AKI Chalet
Eenmaal in Taman Negara aangekomen begint na wat tourinfo van NKS onze zoektocht naar een slaapplaats. We hebben wat research gedaan, maar de eerste optie blijkt geen warme douches te hebben. Nou kun je denken dat je die niet nodig hebt als het 30 graden is, maar na een flinke regenbui is ook hier warm water toch echt wel aan te raden. De tweede optie, AKI Chalet, bevalt beter. Houten chalets met eigen badkamer en warme douche voor RM90 per nacht, RM80 (€14,-) als we twee nachten willen boeken. Na het eten in het ‘floating restaurant’ willen we de night safari doen, maar deze blijkt al vol te zijn. Tijd om te relaxen dus, met de film ‘Entrapment’. Een film uit ’99, maar een mooie aansluiting op ons bezoek aan KL zoals je kunt lezen in ‘Grote hoogtes in Kuala Lumpur‘.

Dag twee in Taman Negara begin voor ons heel rustig. Uitgeslapen en wel besluiten we na het ontbijt een van de wandelingen in het regenwoud te doen. Er bestaan hier volop mogelijkheden om tochten onder begeleiding van een gids te doen, maar de korte wandelingen, ook geschikt voor de minder sportieve mensen zoals wij, zijn ook goed alleen te doen. De jungle in dus.. Tussen de tientallen meters hoge woudreuzen door, voorzichtig de bizarre wortels ontwijkend, op naar de canopy loopbruggen.

Canopy in de jungle
Na een wandeling van zo’n twee km is het tijd om het regenwoud eens van hoger af te bekijken. Via bruggen gemaakt van touw, netten en wat planken leg je een route af tussen de hoge bomen. De hangbruggen werden oorspronkelijk aangelegd voor onderzoekers om van de ene naar de andere boomtop te komen, maar zijn nu dus ook open voor toeristen. Zeker een aanrader als je van een kleine uitdaging en grote hoogtes houdt!

Na de tocht terug en de oversteek per boot is het tijd om na te denken over de volgende stop in onze reis. Een van de eilanden was ons plan, maar dat blijkt wat ambitieus en lastig te doen vanuit hier dus wordt de planning aangepast. De boottocht heen was ons wat te lang dus kiezen we voor de bus terug om daarna door te reizen naar de Cameron Highlands. Het plan is om vervolgens de dag af te sluiten met een night walk in de jungle, maar een hevige regenbui gooit roet in het eten. Op tijd naar bed dan maar, om uitgerust weer verder te gaan naar Cameron Highlands.

Wil je meer weten over Maleisië? Lees ook:
Grote hoogtes in Kuala Lumpur
Theeplantages en ‘mossy forest’ in Cameron Highlands

Een reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *