Italiaans dorp zoekt inwoners en biedt daarvoor tweeduizend euro

Fantaseer jij ook weleens over wonen in het buitenland? Dan is dit misschien iets voor jou! Een Italiaans dorp zoekt inwoners en je krijgt zelfs geld toe als je emigreert.

Tweeduizend euro

Bormida, in het noorden van Italië, is dringend op zoek naar inwoners en daar heeft de burgemeester heel wat voor over. Tweeduizend euro om precies te zijn. En dat terwijl de gemiddelde huur van een huis zo rond de vijftig euro ligt. Dus wat doe je nog in Nederland?

Italiaans dorp zoekt inwoners

Het dorp met slechts 394 inwoners bevindt zich op 420 meter boven zeeniveau in Ligurië. Heel veel te beleven is er niet, het dorp heeft slechts vier restaurants en een kerk. Maar misschien is dat wel precies wat jij nodig hebt? En de ligging vlakbij zee maakt het ongetwijfeld ook aantrekkelijk.

Interesse?

Er wordt nog gewerkt aan de details van het plan, maar burgemeester Daniele Galliano ziet het al helemaal zitten. Naar verwachting kun je, als het allemaal doorgaat, vanaf volgend jaar een huis in Bormida kopen of huren waarna je de tweeduizend euro in ontvangst mag nemen.

 

Foto Bormida: mascainlanga.it

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *