Van vulkanische hoogtes tot diep in de zee

Wandelen rond een vulkaan, relaxen aan het strand of genieten van kunst en cultuur in San José. Niets is onmogelijk in een land zo bijzonder als Costa Rica.

In Rincon de la Vieja aangekomen verblijven wij in Casa Rural Aroma Del Campo, een hotel gerund door een Belgisch echtpaar. De voorzieningen zijn er wat eenvoudig en het voelt meer als een hostel dan de overige hotels tijdens onze reis, maar alleen al de ligging is een goede reden om hier te verblijven. Het hotel ligt namelijk vlakbij de ingang van Nationaal Park Rincon de la Vieja, dé reden om deze regio te bezoeken.

Rincon de la Vieja
In het park rondom een vulkaan is er volop keuze aan wandelingen. Zo kan de fanatieke wandelaar in 8 uur naar de top van de vulkaan en terug, maar voor de wat meer recreatieve wandelaars onder ons zijn er ook wandelingen van 2-3 uur aan de voet van de vulkaan. Aangezien wij tot de laatste categorie behoren kiezen we voor een wandeling van 3 uur langs watervallen, modder- en zwavelbaden en kleinere vulkanen.

Na de wandeling lunchen we aan het water waar een neusbeer besluit een hapje mee te eten. Voor we er erg in hebben sprint hij onze kant op, springt op tafel en probeert er met ons eten vandoor te gaan. Zijn buit blijft beperkt tot wat droge koekjes waarbij we hem nog gauw afleiden om het plastic af te pakken. Even verderop lunchen dan maar.. Waar we vervolgens worden vergezeld door een grote leguaan die op een meter afstand op zijn gemak gaat zitten wachten tot zijn lunch voorbij vliegt.

Na de lunch verlaten we het park waar voor de ingang nog een heel gebied ligt waar men zich kan vermaken met paardrijden, een canopy tour of een bezoek aan èèn van de watervallen of modderbaden. Wij komen bij met een nogal frisse duik bij een waterval waarna we weer richting hotel vertrekken om de volgende dag in 1,5 uur naar Tamarindo af te reizen.

Relaxen in Tamarindo
Tamarindo wordt omschreven als een toeristische badplaats waar een hoop te beleven is. Nou zijn wij daar niet van overtuigd, maar een aanrader qua strandvakantie is het wel. Het verblijf in het Diria Hotel bevalt dan ook prima. Het is een groot hotel met meerdere zwembaden, een golfbaan en tennisbanen, maar het mooiste is toch wel de ligging aan het strand.

De zee bij Tamarindo is erg geschikt voor surfers, maar is ook voor zwemmers een aanrader. Wil je liever eens onder water kijken? Boek dan een duik bij de Pacific Coast Diving School op Playa Flamingo. Een absolute aanrader vanwege de vriendelijke crew en instructeurs die je met liefde meenemen op zoek naar roggen, murenes, zeesterren, garnalen, octopussen, schildpadden, haaien, etc.

Wil je overigens niet alleen je dagen in en onder water doorbrengen dan is er ook voldoende te beleven in de omgeving van Tamarindo met een uitgebreid aanbod aan boottrips en een nationaal park om de hoek.

Na vijf dagen in Tamarindo rijden we in 4 uur van de kust naar de hoofdstad, San Josè. Daar sluiten we onze laatste dag af met een wandeling in de wijk met diverse kunstgalerieën en leuke, trendy restaurantjes rondom het Britannia Hotel.

Aanrader: Kalú
Zo lunchen we bij Kalú, wat een absolute aanrader is. Een trendy galerie in combinatie met een coffeeshop waar ze de meest overheerlijke gerechten aanbieden. Vooral de zoetigheden zijn een aanrader in combinatie met een perfecte cappuccino, warme chocolademelk of in mijn geval een chai vanille om bij weg te smelten. ’s Avonds eten we bij een restaurant/atelier gerund door een Fransman die twee jaar geleden naar Costa Rica is verhuisd.

Met dank aan deze lastminute ontdekkingen sluiten we, na een tweede kennismaking, ook San José af met een goed gevoel. Al wordt het bijna vanzelfsprekend, want een land zo mooi als Costa Rica daar kan haast niets op aan te merken zijn..

Wil je meer weten over Costa Rica? Lees ook:
Van chaos naar rust in Sarapiqui
Arenal: adembenemend op grote hoogtes
Dag en nacht genieten van Monteverde

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *