Dag en nacht genieten van Monteverde

’s Nachts oog in oog staan met bijzondere (nacht)dieren of overdag boven de boomtoppen de berg afrazen aan een kabelbaan. Het kan allemaal in Monteverde.

De vier uur durende rit van Arenal naar Monteverde voert je langs het Arenal meer dat met zijn 125 km2 oppervlakte het grootste zoetwatermeer van Costa Rica is. Het verzorgt dan ook maar liefst 70% van de landelijke energievoorziening.

De routebeschrijving waarschuwt ons voor een uitdagende weg naar boven richting Monteverde, maar dat valt mee. Vanaf het plaatsje Tilaran wordt de weg alleen wel een stuk slechter. Van asfalt gaat het al snel over naar stenen en daarna naar zandwegen vol gaten. Zo zie je maar dat een 4×4 voertuig hier niet voor niets wordt aangeraden.

Bellcruz
Rijd je in de buurt van Tilaran? Stop dan eens bij Coffeeshop Bellcruz. Een aanrader als je behoefte hebt aan een echt goede kop Costa Ricaanse koffie, vers van de plantage. Vanaf de veranda aan de achterzijde heb je prachtig uitzicht op het land van de eigenaar waar de kolibries tot op een halve meter afstand om je heen vliegen. De eigenaar heeft op die locatie ook een B&B met schitterend uitzicht over de vallei. Prijs: $40 voor een tweepersoonskamer.

Fisca Alverdes
Wij brengen de nacht door in Fisca Alverdes, oftewel de Monteverde Ficus Lodge. Een oase van rust midden tussen de hoge bomen. Deze accommodatie is een absolute aanrader wat kwaliteit van de kamers en locatie betreft. Het restaurant is minder, maar op loopafstand in het dorp vind je onder andere het originele Tree House restaurant & cafe, een aanrader vanwege de setting en het eten.

Nightwalk
Mocht je ’s avonds nog wat energie over hebben, waag je dan eens aan een Nightwalk in de omgeving van Monteverde. De gidsen van deze tours weten precies waar ze moeten zoeken waardoor je gegarandeerd indrukwekkende dieren te zien krijgt. Zo ontdekten wij dieren die zich overdag minder snel laten zien, zoals stekelvarkens, miereneters, kikkers, slangen en tarantula’s.

Canopy tours
Een andere bijzondere manier om de natuur van Costa Rica te beleven is via een van de Canopy tours die op diverse plekken worden aangeboden. Zo biedt Sky Adventures in Monteverde je de mogelijkheid om na een rit per open gondel naar boven, via 9 kabelbanen boven de bomen langs de berg af te razen. Om je een idee te geven: de hoogste baan is 100 meter hoog, de langste 770 meter lang en op de snelste baan kun je snelheden van zo’n 75km/u bereiken. Onze conclusie na de tour: waanzinnig! Dus zeker doen!

Mocht je voor Sky Trek kiezen tijdens je Canopy tour dan zou je deze ook nog kunnen combineren met de Sky Walk. Deze wandeling neemt je mee door de nevelwouden van Monteverde waar je vooral veel mooie vogels ziet, maar waar je ook, zoals wij, kennis kunt maken met bijvoorbeeld de tarantula, als je durft..

Wil je meer weten over Costa Rica? Lees ook:
Van chaos naar rust in Sarapiqui
Arenal: adembenemend op grote hoogtes
Van vulkanische hoogtes tot diep in de zee

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.