Arenal: adembenemend op grote hoogtes

Tijdens een wandeling rond Sueño Azul spotten we grote gieren en vlinders in de mooiste kleuren. Na een prima ontbijt rijden we vervolgens over twee twijfelachtige bruggen terug de bewoonde wereld in om daar te beginnen aan de reis richting de Arenal vulkaan. Onderweg verandert het landschap van regenwoud in bos, in moeras, en weer terug. We zien ananasvelden, bananen- en boomplantages. Ongeveer twee uur doen we erover, maar al ruim voor aankomst bij de Volcano Lodge zien we de indrukwekkende Arenal vulkaan voor ons oprijzen.

Uitzicht Volcano Lodge
Uitzicht Volcano Lodge

Volcano Lodge
Volcano Lodge, La Fortuna, is een schitterend resort met kamers in de vorm van lodges verspreid over een ruim opgezet park. Bij de kamer aangekomen blijken we vanaf het terras een adembenemend uitzicht te hebben op de vulkaan. We lunchen bij het (veel te dure) restaurant naast het zwembad waar we genieten van hamburgers, wraps en panini’s vergezeld van fijne cocktails en vruchtenshakes. Voor het eten zeker een aanrader, voor de prijs duidelijk niet. ’s Avonds eten we heerlijk in het tweede restaurant van het resort waar het eten een stuk beter betaalbaar blijkt te zijn.

Arenal
De volgende dag beginnen we met een bezoekje aan de bank. Wat overigens nog niet meevalt met pin-passen die niet werken en geld dat niet gewisseld kan worden. De BCR bank, Banca de Costa Rica, lijkt de oplossing. Dollars worden gepind (met creditcard welteverstaan) en euro’s worden gewisseld. Na een ritje langs de supermarkt zijn we klaar voor een dag rond de Arenal vulkaan.

Hanging bridges
Hanging bridges

Hanging Bridges
Een tocht door de Arenal regio beginnen we met de Hanging Bridges: een wandeling van zo’n 3km door het regenwoud, over 14 hangbruggen waarvan de hoogste op 45 meter hoogte hangt en 97 meter lang is. Onderweg zoeken we naar de meest exotische dieren. We zien vooral mooie hagedissen, vogels en er wordt zelfs een slang gespot. Het uitzicht vanaf de bruggen over het dal is adembenemend net als de hoogte voor enkelen onder ons.

Sky Tram
Het tweede deel van de dag vullen we met de Sky Tram, een gondel naar 1300m hoogte met een indrukwekkend uitzicht op het Arenal meer. Vanaf daar loopt ook het Sky Trek parcours: 7 afdalingen waar je in een tuigje langs een kabelbaan over de boomtoppen vliegt. Die uitdaging bewaren we voor later, maar we bewonderen wel het lef van de mensen die zich er al aan wagen. Met de tram gaan we ook weer naar beneden om vervolgens door een regenbui richting benzinepomp te rijden. Met €0,80 per liter, blijkt brandstof hier een van de weinige goedkopere dingen te zijn dan thuis, inclusief uitstekende service.

De vele indrukken, de warmte en de inspanning zorgen ervoor dat we aan het einde van de dag helemaal op zijn. Het relaxen voor het eten begint dan ook al vaste prik te worden. ‘s Avonds kiezen we de makkelijke weg door opnieuw wat op het resort te eten, om daarna op tijd naar bed te kunnen ter voorbereiding op de rit van 250 km naar Monteverde.

Wil je meer weten over Costa Rica? Lees ook:
Van chaos naar rust in Sarapiqui
Dag en nacht genieten van Monteverde
Van vulkanische hoogtes tot diep in de zee

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *