Reis lezend de wereld over: Engeland

Reis lezend de wereld over: Het Zoutpad van Raynor Winn

Reis lezend de wereld over met de boekentips van NLtraveler. Deze week: ‘Het Zoutpad’ van Raynor Winn. Over een duizend kilometer lange tocht langs de zuidkust van Engeland.

Het verhaal

Raynor Winn en haar man raken binnen een paar dagen alles kwijt. Ze verliezen hun huis en krijgen te horen dat Raynors man Moth een ernstige ziekte heeft. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze laten alles en iedereen achter zich en gaan het eeuwenoude South West Coast Path langs de kust van Engeland lopen.

Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht, van Poole naar Minehead, door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht.

Leeservaring

Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld ook een boek als ‘Wild’ van Cheryl Strayed zo beroemd werd: het idee van je spullen pakken en gaan spreekt tot ieders verbeelding. Zo ook het verhaal van dit boek. Wat voor de schrijfster en haar man een noodgedwongen besluit was, is voor velen een droom. Niet het afzien, het sjouwen, de blaren, maar wel het avontuur. In de wildernis, alleen (of in dit geval met je partner) en je blik op oneindig naar het onbekende. Dit boek geeft je een hele bijzondere en persoonlijke inkijk in zo’n avontuur.

Raynor en Moth hebben het zwaar. Ze zien af. Zeker Moth, die zich ernstig ziek door de kilometers worstelt. Maar de reis geeft hen ook kracht, fysiek en mentaal. Moth knapt op, gaat zich beter voelen en letterlijk stap voor stap worstelen zijn vrouw en hij zich uit hun problemen en naar een nieuwe toekomst. Precies zoals in ieders droom. Hoe je alles achter je laat en onderweg jezelf weer vindt. Cliché, maar waar en zo ontzettend inspirerend. Een absolute aanrader voor iedere lezer die stiekem zelf al eens dacht: “Wat nou als ik gewoon mijn spullen pak en ga..”

Ben je benieuwd naar het ultieme avontuur van spullen pakken en gaan? Laat je dan vooral inspireren door ‘Het Zoutpad’ van Raynor Winn. Grote kans dat je daarna meteen op pad gaat!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *