Reis lezend de wereld over: Innsbruck

Reis lezend de wereld over met Verdwaald in Tirol van Astrid Habraken.

Reis lezend de wereld over met de boekentips van NLtraveler. Deze week: ‘Verdwaald In Tirol’ van Astrid Habraken. Een herkenbaar verhaal over dromen, verdwalen en liefde.

Verdwaald In Tirol

Stéphanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze haar leven in Innsbruck op gaat bouwen, vertrekt Stéphanie naar haar nieuwe woonplaats. Een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.

Al snel merkt Stéphanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Haar emigratiedroom verandert langzaam in een boze droom. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stéphanie steeds meer met zichzelf en met de vraag: wat doe ik hier?

Leeservaring

Dromen we er niet allemaal weleens van om te emigreren naar het buitenland? Gewoon je spullen oppakken en gaan, om daar een nieuw leven op te bouwen. Het lijkt zo romantisch, maar het leven van een expat is lang niet zo rooskleurig als we vaak denken. En dat is precies wat dit boek van Astrid Habraken zo eerlijk en herkenbaar laat zien. Ze baseerde het verhaal op haar eigen ervaringen in Innsbruck en dat lees je duidelijk door de regels heen.

Het enthousiasme van Stéphanie dat gaandeweg verandert in frustratie en worstelingen kan niet anders dan echt geweest zijn, zoals het wordt beschreven. En soms, heel soms, wil je als lezer Stéphanie het liefst een schop onder haar kont geven, omdat ze haar kansen in Innsbruck niet lijkt aan te grijpen, maar tegelijkertijd leef je zo met haar en haar frustratie mee. Je wil niets liever dan weten hoe het haar en Lex verder vergaat. Het enige jammere aan het boek is dan ook dat het niet nog een paar honderd pagina’s dikker is.

Voor de reizigers en dromers onder ons (oftewel, de meesten op dit blog) is dit boek zeker een les over hoe het ook kan zijn. Niet alleen de jaloersmakende kant van leven in een ander land, maar ook de uitdagingen, de cultuurverschillen, de leegte en de moeizaamheid van het opnieuw beginnen komen eerlijk en open aan bod.

Droom je er weleens van om te emigreren of heb je zelfs concrete plannen? Lees ‘Verdwaald In Tirol’! Ik las het in een dag uit, dus dat kan prima tussen het inpakken door.

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1602578722359", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000000084965","familyId":"","site_id":"48074","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Verdwaald%20in%20Tirol%20-%20Astrid%20Habraken","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js" id="bol_1602578722359"></script>

Zoek je meer leesinspiratie? Reis lezend de wereld over met alle boekentips van NLtraveler.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *